Welkom !

Sinds zijn oprichting in 1986 door enkele triatlonfanaten van het eerste uur, is de Brussels Triatlon Club (BTC) de thuisbasis geweest van enkele knappe generaties triatleten uit vele landen. Vandaag telt ze een honderdtal leden, verenigd rond diezelfde passie.

De BTC heeft zijn zenuwcentrum in Sportcity (Sint-Pieters-Woluwe). Op de trainingen komen vooral atleten tussen de 25 en 40 jaar samen, maar eveneens enkele jongeren, ouderen en een groeiend aantal vrouwelijke atleten.

Sinds zijn begindagen, draagt de BTC de clubgeest hoog in het vaandel. Zowel tijdens trainingen als competities staan een goede sfeer en een goed humeur voorop. De leuze van de club is dan ook “Op een serieuze manier sport beoefenen, zonder zich te serieus te nemen.” Iedereen beoefent de sport op zijn niveau en volgens zijn beschikbaarheid. Binnen de club tellen we zowel bekwame atleten op de korte afstand (sprint, olympic distance) alsook fanatiekelingen van lange afstanden en Ironmans.

Ook gemoedelijkheid is een belangrijke waarde binnen de BTC. Naast het sportieve, organiseert de club ook sociale activiteiten voor zijn leden en eventueel hun familie. Om de communicatie tussen de leden zelf te vergemakkelijken, beschikt de club ook over een (privé) facebookgroep. Deze laatste is toegankelijk voor al onze leden en een ideaal forum om af te spreken voor trainingen en wedstrijden.

De BTC biedt een ideale omkadering en beschikt over enkele, door onze leden zeer geapprecieerde troeven:

 • Trainingspartners.
  Op de gezamenlijke trainingen komen vele leden samen. Dit stelt iedereen in staat gepaste trainingspartners te vinden, wat een gezonde rivaliteit creëert die motiveert en bijdraagt tot individuele progressie. Daarbuiten kunnen er gemakkelijk trainingspartners gevonden worden voor eventuele geïmproviseerde trainingen.
 • Coaching.
  De BTC biedt georganiseerde trainingen en advies aan van ervaren coaches in elk van de 3 disciplines.
 • Een ideale infrastructuur.
  3 keer per week zijn er banen beschikbaar in een 50m zwembad. 1 keer per week is er toegang tot een atletiekpiste.
 • Geografische locatie.
  Het zoniënwoud, het groene wandelpad en het park van Woluwe vormen een ideaal kader voor looptrainingen. Dankzij onze ligging aan de oostkant van Brussel hebben we steeds een snelle toegang tot knappe, gevarieerde fietsparcours in Vlaams- en Waals-Brabant.

Contact

Suivez notre actualité